tiistai 12. maaliskuuta 2013

Lumikenkäilyä


En maininnutkaan, että Sannäsin reissulla lumikenkäiltiin iltapuhteella. Eka kerta minulle. Oli se jännää lähteä kävelemään ihan jäistä pihaa ja kengät pureutuivat kiinni. Muu porukka lähti kiipeämään korkealle kalliolle ja minä jäin kiipeämään yhtä rinnettä eestaas ja sauvoin yhdellä pellollakin. Oli kyllä hikistä hommaa mutta hauskaa.

Hommasta innostuneena pidin tänään lomapäivän ja kävin lumikenkäilemässä Hämeenlinnan Aulangolla. Maasto oli sopivan mäkistä metsää, jotta oli ensin haasteita ja sitten oli vaan nautiskelua järvenjäällä. Metsässä oli ongelmana kaadetut puut ja niiden oksat, sai olla varovainen, kun ei tiennyt mitä kaikkea lumen alla oli. Metsä oli täynnä eläinten jälkiä, olisi pitänyt olla jokin kirjanen, jotta olisi tiennyt minkä jälkiä olivat. Jänikset olivat kalvanneet kaadetut pajut ja muut ihan paljaiksi rungostaan. Hyvä, että ovat löytäneet sellaista syötävää, mikä on jo kaadettu.

Järvellä oli paljon hiihtäjiäkin. Jäälle oli tehty ladut niin perinteiselle kuin vapaallekin tyylille ja käsittääkseni tampattu pohja ihan kävelijöitäkin varten. Keli oli mukavan aurinkoinen mutta tuulinen.


2 kommenttia:

  1. Mun blogissa olisi sulle haaste. Käypä kurkkaamassa ;)

    VastaaPoista
  2. Kävin kurkkaamassa. Täytyypä alkaa miettimään kysymyksiä ja vastauksia.

    VastaaPoista

Kiva, kun tulit kommentoimaan! Kiitos sinulle!